100% Csajoknak :))

Csak Csajoknak!Fiúk: Ha beléptek mehet is kifele ez nem nektek valók!

A következő cikkünkben összegyűjtöttünk néhány jól bevált tippet, amelyek segítségével profi konyhatündérré válhatsz!

Élénk színű, ízletes leves, csúszós tészta vagy szagtalan vágódeszka? Nagyanyáink tudták a trükköket, mi pedig most megosztjuk ezeket veled.

1. Hagymaszeletelés közben úgy könnyezik a szemed, hogy attól félsz, már azt sem látod, hogy éppen az ujjadat vagy a zöldséget szeleteled? Nagyanyáink tudták a megoldást a problémára: a hagyma erős szaga enyhül, ha  néhány perc erejéig sós vízben áztatjuk. Ha ez nem elég, itt a következő tanács: végy egy korty vizet a szádba, és míg pucolod és szeleteled a hagymát, tartsd benne! Biztos lehetsz, hogy könnyek nélkül megúszod.

2. Szereted a főtt kukoricát? Még ízletesebbé teheted, ha leveleit is felhasználod elkészítéséhez. Egyszerűen béleld ki a tál alját velük és így főzd meg a finom csemegéd.

3. Ugye jártál már te is úgy, hogy véletlenül állott tojást ütöttél bele a készülő ételbe? Könnyen kiderítheted, hogy friss-e az adott tojás. A legegyszerűbb, ha megrázod: a régi darabok belseje ugyanis mozog, míg a frisseké nem. Ha még mindig nem vagy benne biztos, tedd őket egy tál vízbe. Ha tojás felemelkedik, biztos lehetsz benne, hogy öreg.

4. Köztudott, hogy főzés közben a legtöbb zöldség sokat veszít vitamintartalmából. Egy egyszerű trükkel azonban túljárhatsz az eszükön: tegyél a főzővízbe egy kevés szódabikarbónát! Ezzel nemcsak a tápanyagokat mented meg, hanem a zöldségek színe is szebb marad.

5. Az összeragadt tésztát senki sem szereti. Egy apró trükkel azonban megakadályozhatod, hogy összetapadjon: főzéskor tegyél néhány csepp olajat a vízbe! Ettől nemcsak ízletesebb lesz, de sokkal könnyebben kezelhető is.

6. Túl zsíros lett a leves? Egy salátalevél segítségével könnyen javíthatsz a helyzeten: egyszerűen mártsd bele! Ez ugyanis magába szívja a felesleges zsírt. Ha ezt többször megismétled, akár teljesen zsírmentessé varázsolhatod a levest.

7. Ha halat készülsz sütni, dörzsöld be a húsát egy kis citromlével. Ezzel nemcsak ízletesebbé teszed, hanem tálaláskor és a sütés közbeni forgatásakor sem kell aggódnod, hogy darabokra esik.

8. Hagymapucolás, halsütés? Bizony szagnyomot hagy kezeiden is. Könnyedén megszabadulhatsz a kellemetlenségtől, ha egy kevés sót dörzsölsz rá. A só ugyanis kiváló szagtalanításra. Akár a vágódeszkát is átdörzsölheted - még nedves állapotban - só és citromlé keverékével, ha nem szeretnéd, hogy szagos maradjon. Mindkét esetben fontos, hogy utána alaposan öblítsd is le!

9. Ha túlsóztad az ételt, akkor sem kell kétségbe esned. Tedd a következőt: forrald fel, és darabolj bele burgonyát. Addig főzd, amíg meg nem puhul, ezután szedd csak ki a tálból. A krumplidarabok ugyanis magukba szívják a sót.

10. A frissen facsart citromlé kiváló zöldségek és gyümölcsök frissen tartásához. Elég pár csepp belőlük, hogy ne barnuljon meg a gyümölcssaláta, illetve a fonnyadt zöldségeket és salátákat is életre keltheted, ha egy kis ideigchideg citromos vízbe áztatod őket.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 65
Heti: 270
Havi: 714
Össz.: 97 446

Látogatottság növelés
Oldal: Konyhai praktika
100% Csajoknak :)) - © 2008 - 2024 - nikihivatalosweboldala.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »