100% Csajoknak :))

Csak Csajoknak!Fiúk: Ha beléptek mehet is kifele ez nem nektek valók!

Ha már volt részed tesztírásban, akkor azt is tudhatod, hogy olykor-olykor előfordulhat bárkivel, hogy kikapcsol az agya, lefagy a rendszer, és jön a pánikolás. Még a legjobb tanulókkal is megesik időnként!

 

A lefagyás miatt képtelen leszel a legegyszerűbb kérdésre is választ adni, mivel egyszerűen semmit sem tudsz felidézni a tanultakból, hiába tudod, hogy rendesen készültél a dolgozatra? Elég kényelmetlen helyzetben találhatod magadat, ha ez megesik veled. Egy fontos tesztírás közepette elég veszélyes dolog, ha jelentkezik az agyfagyás, könnyen lenullázhatja az eddig elért eredményeidet. Ez a jelenség igazán a félévi és év végi nagy hajrá idején lehet különösen veszélyes.

 

Hogyan lehet megbirkózni a lefagyással?

Próbálj meg lenyugodni, a fagyás általában akkor jelentkezik, amikor bepánikolsz a doga miatt. Annak érdekében, hogy túljuthass a fagyáson, először is vegyél egy mély lélegzetet és emlékeztetned kell önmagadat, hogy ez csak egy teszt. Tisztában vagy azzal, hogy készültél rá és a válaszok ott vannak valahol a tudatod mélyén és képes vagy megoldani a feladatokat, csak elő kell szedni azt a tudást valahogyan.

A lefagyás tehát nem más, mint felesleges pánikolás a teszt, vagyis annak kimenetele miatt. Szórd ki a „mi lesz ha” kérdéseket a fejedből és próbálj meg relaxálni, hogy túljuthass a krízisen!

Az egyik oka az agyfagyás jelenségének, hogy ugyan készültél a dolgozatra, de nem ismételted át elégszer a tananyagot és időközben az feledésbe merült. Ha azonban napi rendszerességgel készülsz az órákra, akkor a megtanult információ mindig friss marad és könnyen előhívható lesz, így nem kell előbányásznod majd az agyad mélyéről, sok más felesleges vagy kevésbé felesleges információ közül, amelyek időközben rakódtak le.

Ne próbálj meg túl erősen koncentrálni, mert az is okozhat fagyást. Ha nagyon erősen akarsz előhívni valamilyen információt a fejedből, miközben még stressz alatt is vagy, akkor csak az ellenkezőjét érheted el vele. A szükséges tudás valahol ott van az agyad egyik zugában, csak épp elérhetetlen az adott helyzetben.

 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 10
Heti: 46
Havi: 326
Össz.: 51 230

Látogatottság növelés
Oldal: Ha leblokolsz dolgozat közben
100% Csajoknak :)) - © 2008 - 2018 - nikihivatalosweboldala.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »